Menu

Serie 2 Aalborg B52 mod Aars IK 3-2 den 07.09.2016

11. september 2016 kl. 22:05
Tilfreds træner trods nederlag

Det er sjældent, at man som træner er tilfreds selvom, man har tabt en kamp. Dermed ikke sagt at vi kan være tilfredse med hele kampens forløb.

Vi starter kampen rigtig godt, B52 vil gerne højt op for at presse os, hvilket vi ret nemt spillede os ud af. Allerede inden der var spillet et minut, havde vi således spillet os ud af et pres, for så at bygge spillet op i vores venstre side. Her kom vi fri til indlæg, der blev centret ind langs jorden bagerst i deres målfelt, hvor Toby burde have løbet ind, så han dermed ville kunne score i et tomt mål. I stedet for var deres forsvar lidt mere vågen, og fik ekspederet bolden ud af farezonen.

Derefter havde vi stadig teten rent spillemæssigt, selvom B52 forsøgte at presse os højt, men i det næste stykke tid, var det ikke de store afslutningsmuligheder, som vi fik skabt, og B52 viste også, at de gerne ville lege med i det opbyggende spil. På et tidspunkt efter ca. 20 minutter fik B52 spillet en bold ud mod deres venstre kant, en bold som vores back let burde have clearet, men desværre fik han ikke ram på bolden, og det satte så deres ekstremt hurtige kant i spil, der simpelthen spurtede fra resten af Aarsforsvaret, for så at score sikkert til 1-0 mod en chanceløs Simon i målet. Målet rystede os, for vi havde jo lige været i teten, og samtidig gav det B52 blod på tanden. Og må vi så bare konstatere, her blev deres venstrekant en afgørende faktor for B52. Han ramte et ekstremt højt niveau, og da han kort tid efter igen modtog bolden på kanten, satte han igen hele vores forsvar, for så at servere bolden til en fri angriber inde foran vores mål, der kunne bringe B52 på 2-0. Og han var ikke færdig for et par ekstra ture fra ham, gav dem et par rimelige chancer til at score endnu engang. Det fik os naturligvis til at være mere påpasselige, og derefter havde de ikke nogle chancer af betydning, ikke bare i resten af første halvleg, men i resten af kampen. De kom dog på 3-0, men det skyldtes en kommunikationsbrist mellem vores midterforsvar og målmand, således råbte Simon at han ville tage sig af et indlæg, men vores midterforsvarer satte hovedet på, så bolden strøg i en bue over vores målmand og ind i mål til 3-0 til B52.

Det var naturligvis en kæmpe spand vand i ansigtet på os, og det var svært at se, hvordan vi skulle komme tilbage i kampen. I de sidste 15 minutter af første halvleg begyndte vi dog igen at komme til afslutningsmuligheder. Først fik Mads Rask en bold midt på banen, som han løb ned med mod modstanderens felt, alt imens Rasmus Poulsen tog et løb væk fra forsvarerne. Mads ville spille Rasmus dybt, men ventede for længe så han ramte en forsvarer i benene i stedet for. Og lidt senere i halvlegen fik Mads endnu en mulighed, da han fra en spids vinkel sparkede på mål i stedet for at spille til en helt fri Rasmus Poulsen, som bare kunne sætte en Jon Dahl inderside på bolden til en scoring for os. I stedet havde deres målmand ingen problem med at redde Mads forsøg fra den spidse vinkel. Det betød, at vi gik til pause bagud 3-0.

I pausen fik spillerne et ultimatum, som holdes mellem mig og spillerne. Og samtidig talte vi også om, at vi jo i den grad havde været de toneangivende i kampen, indtil vi blev ramt af et ca. 20 minutters blackout. Derfor besluttede vi os til at sadle om, og sætte hårdt mod hårdt. Vi ændrede system til 4-3-3, og det må man sige, at det hjalp os gevaldigt, for i hele anden halvleg havde B52 et skudforsøg langt ude fra, og de bolde der kom ind i feltet blev aldrig rigtig farlige, fordi vores spillere altid fik clearet boldene foran en B52-spiller. Os selv derimod fik produceret et fuldstændig vanvittigt antal chancer, så mange at vi sagtens kunne have vundet kampen, og her taler jeg ikke bare om at vinde med en enkelt pind. De nævnte chancer er ikke nødvendigvis nævnt i den rigtige rækkefølge, da det er umuligt at huske den korrekte rækkefølge.

Vi starter ret hurtigt med at presse dem højt oppe på banen, hvilket resulterer i et par muligheder, via et par indlæg, som B52 godt nok får clearet. Men kort tid derefter, har Mads erobret bolden på højre side, og han laver et indlæg til Rasmus, der flot får sparket bolden i mål inden bolden rør jorden til 3-1. Så får Leo en friløber, men alene med målmanden brænder Leo, og på den efterfølgende ripost, sparker Kragelund den ind i hovedet på en B52-spiller. Leo gør senere skaden god igen, da han sparker bolden ind fra kanten af målfeltet til 3-2. Og i vores stormløb mod B52's mål får vi endnu en friløber, men fra en lidt mere spids vinkel, som Rasmus brænder. Vi får også endnu engang et par chancer hvor Mads Rask på den ene igen vælger at sparke på mål fra en spids vinkel, i stedet for at spille bolden ind til en umarkeret Rasmus Poulsen, der blot skulle sætte en Jon Dahl inderside på bolden. Og i slutminutterne havde vi spil i deres felt, men igen blev de forkerte beslutninger taget, da vores spillere forsøgte at sparke på mål, i stedet for lige at lægge bolden tilrette for en medspiller, der eks. var mere fri! Og det betød til sidst, at vi tabte 3-2.

Så for at vende tilbage til den første sætning i dette indlæg, så var den måde, vi agerede på, i forhold til den spand koldt vand, vi havde fået midt i første halvleg, meget positiv, hvorfor jeg som træner var tilfreds på trods af et nederlag. Ingen tvivl om, at det ultimatum spillerne blev stillet i udsigt i pausen hjalp, men det var ikke alene det, det var sgu også en fælles trodsreaktion fra spillerne som et hold. Og fy for satan da, hvor var det en vild hold reaktion, hvis vi mentalt kan komme derop igen, så ville jeg edermande nødig være modstander over for et Aars IK, det var helt ekstremt så stærke, vi var i anden halvleg.

Men igen i fodbold handler det om at score mål, og her scorede B52 som bekendt et mål mere end os. Så var det fortjent, at B52 vandt??? Ja gu fanden var det da fortjent, det var ikke en dommertrio eller eller andre i samfundet, der var skyld i vores nederlag. Vi kunne ikke score på de sindssygt mange chancer vi havde, men det kunne B52, så derfor var det naturligvis fortjent, at de vandt!!

Kampens spiller for Aars IK. Jeg synes der var mange der bød sig til, som dels spillede rigtig godt om som kæmpede formidabelt, men en spiller hæver sig alligevel over de andre. Det er en spiller, som altid har et MEGET højt niveau, og som jeg synes har været en af vores bærende spillere i både forår og efterår på trods af sin unge alder. Derfor bliver kampens spiller fuldt fortjent Mikkel Kragelund - stort tillykke til dig Mikkel, du er en meget dygtig fodboldspiller.

Træner

Jakob Vium Dyrman

Nyheder 15. marts kl. 10:50
Generalforsamling 2024 i Aars IK I henhold til vedtægternes §6 indkaldes der hermed til ordinær generalforsamling i Aars IK. Læs mere her...
Nyheder
06. februar kl. 08:44 Koncert i Messecenter Vesthimmerland
Nyheder
22. januar kl. 11:56 Generalforsamling Støtteforeningen for Kunstbanen i Aars - 2024