Serie 3.1 Aars IK - Aalborg Freja 3-1 den 17.04.17

image
19. april 2017 kl. 13:08
Fortsat ubesejret.

Kampen mod Freja skulle blive den sidste i påsken, og på papiret var det top mod bund der mødtes. Nu havde Freja lige taget point fra et andet tophold Aalborg KFUM, i deres sidste kamp, og derfor regnede vi bestemt ikke med, at det ville blive en "walk in the park" så at sige.

Men indledningen på kampen viste, at der var klasseforskel på de to mandskaber, både i forhold til spil og chancer. Vi dominerede kampen totalt i de første ca. 30 minutter, hvor vi lykkedes med rigtigt meget, af det vi gerne ville. Det gjaldt både det høje pres på kanterne, omgangen med bolden, og opspillet til chancer, som vi havde pænt mange af i første halvleg. En af de flotteste chancer vi fik i første halvleg, blev skabt af Toby og Rasmus Poulsen. Jeg husker det som Hyldal, der sparkede en bold ind mod Rasmus fra vores venstre angrebs side, Rasmus fik holdt forsvarsspilleren væk og lod bolden gå videre over mod Toby, der som kant havde trukket ind mod midten af banen lige uden for modstanderens felt. Da Toby modtog bolden, headede han den første gang ind i feltet bag Frejas forsvarskæde, til Rasmus der havde set muligheden, men alene med målmanden fik Rasmus desværre sparket forbi mål. Det var ellers en kanon god kombination af både Rasmus og Toby, som fortjente en bedre skæbne. Med mere skarphed kunne vi godt have scoret 2-3 mål i første halvleg. Og med de brændte chancer vidste vi jo godt, at Freja havde mulighed for at spille sig ind kampen. Og det gjorde de så! På stort set deres eneste alvorlige chance i første halvleg fik de scoret til 0-1. Vi tabte bolden i vores højre side, og burde i den situation have lavet et frispark, men i stedet for spillede Freja klogt bolden ned bag vores højre back Michael Jørgensen, der i øvrigt spillede en fremragende kamp, og herefter spillede deres venstre kant en skarp aflevering ind bag vores midterforsvar, som en af deres angribere kunne løbe direkte ind i og bare sætte en sikker inderside på til føringsmålet.

En spand kold vand i hovedet på os, ja det var det i høj grad, og det gav momentum til dem og det gav en smule usikkerhed hos os! I pausen fik vi talt om, at vi skulle revanchere deres føring så hurtigt som muligt, og at vi ikke skulle lade os gå på af, at de førte med 0-1. Især med tanke på vores forgående kampe, hvor vi alle tre af disse, først havde afgjort kampene i de sidste 15 minutter af kampene. Og jeg synes også, at vi fik vist, at vi ikke var kyste i starten af anden halvleg, men som kampen skred frem, blev det mere og mere tydeligt, at vi tabte både terræn og pusten. Her synes jeg, at vi konditionsmæssigt gik ned på nogle vitale pladser, hvilket bestemt ikke skyldtes manglende træning hos de enkelte spillere, men måske et rimeligt slidsomt program henover påsken. Uanset forklaring skulle vi gøre noget for at komme ind i kampen, og vejen dertil blev et selvmål af Freja. Jonas Frederiksen tog et frispark i vores venstre side, og det sparkede han helt perfekt ind i det lille målfelt, der var befolket af spillere fra Freja og fra Aars. Deres målmand ville af uforklarlige årsager ud for at gribe bolden, men blandt venner og fjender, var der ikke plads til at komme ud til bolden, så han kom på mellemhånd, da en af Frejas spillere snittede bolden med sit hoved, så den strøg henover den fremadstormende målmand, til en reducering til 1-1. Normalt ville det selvfølgelig give et super godt rygstød til os, at vi var kommet tilbage i kampen, præcis som mod Skalborg hjemme for en uges tid siden, men her var det som om at luften var gået ud af ballonen, og vi fik ikke sat spillet op, som vi gerne ville det. Det betød, at kampen knækkede midt over, så det blev lidt mere en gang indianerfodbold. Og at det så gik vores vej, skulle vise sig at være endnu en af vores indskiftede spillere, nemlig hjemvendte Leo, der ligesom indskiftede Jonas Frederiksen, var med til at vende slagets gang for os. Leo modtog i første omgang en aflevering i feltet, hvor han forsøgte sig med en alternativ afslutning, i det han afsluttede med brystkassen. Om det var fordi Leo's brystkasse er lavet af jern, og bolden derfor fik masser af fart på, så keeperen ikke kunne holde Leo's afslutning, skal jeg lade være usagt, men faktum er at målmanden ikke kunne holde bolden, og derefter var Leo over riposten, som han sikkert sparkede ind til 2-1 til os. Forinden havde vi haft en rigtig god afslutning, hvor endnu en af de hjemvendte spillere Kasper Hyldal, som også spillede en rigtig god kamp, løb fra Frejas venstre forsvarsspiller i en direkte løbeduel, og centrerede bolden ind for fødderne af Rasmus Poulsen, der helt rigtigt afsluttede i den modsatte side end, der hvor målmanden havde kastet sig ned, men desværre for Rasmus og os ramte bolden stolpen og sprang ud i spil igen! Rasmus skulle dog revanchere sig, da han scorede til slutresultatet 3-1 på en bold, hvor Leo også var involveret i målet. Der blev spillet en hård bold op på Leo langs jorden, en bold som Leo lod gå igennem sine egne ben og modstanderens ben, således at Rasmus kunne løbe dybt på afleveringen og alene med keeperen svigtede Rasmus ikke, da han placerede bolden uden for keeperens rækkevidde, og selvom bolden også ramte stolpen her, var det denne gang stolpe ind i stedet for stolpe ud.

Hvis vi nu havde scoret på de chancer, vi havde i første halvleg, så ville vi garanteret have kørt sejren hjem på cruisecontrol, og efterfølgende havde vi sagt til hinanden, at det var helt igennem en suveræn spillet fodboldkamp fra vores side! Men nu lukkede vi dem imidlertid ind i kampen, og det sammenholdt med at vi falder sammen på nogle vitale pladser gør, at vi ikke kan være 100% tilfredse med vores indsats, set over 90 minutter + tillægstiden. Men omvendt må man bare sige, at holdet er meget stærk til at komme tilbage, i og med vi for fjerde kamp i træk afgør en kamp i de sidste 15 minutter! Så stærkt comeback og i den forbindelse, var det en super god holdindsats!

Af spillere der skal fremhæves særligt, synes jeg, at Hedehus og Michael Jørgensen spillede en rigtig god kamp i forsvaret. Det gjorde Troels og Mathias Hjort bestemt også, men jeg synes, de to førstnævnte lige var en anelse bedre. Hjalte gjorde det formidabelt på den centrale midtbane indtil hans kræfter begyndte at ebbe ud. Toby spillede en god første halvleg på den højre kant, nu vil jeg gerne have, at han kan holde til en hel kamp. Kragelund spillede også en god kamp på 10'er positionen, ligesom Leo gjorde et godt indhop og blev kampafgørende. Kasper Hyldal var endnu en af flere spillere der var hjemvendt fra ferie, og efter en kamp på andetholdet i torsdag, var han tilbage i startopstillingen for os, og han spillede rigtig godt på vores venstre kant. Han både udfordrede og spillede de rigtige bolde, ligesom hans returløbet også sad i skabet! Og så synes jeg igen, at Rasmus fik vist, at han bare er en kilde til evig uro hos ethvert forsvar, og det var dejligt at se ham på måltavlen igen. Og 5 mål i 4 kampe er absolut en godkendt indsats af unge Rasmus Poulsen.

Men dagens "man of the match" bliver unge Michael Jørgensen, så stort tillykke med titlen Michael.

Træner Jakob Dyrman

Nyheder 16. april kl. 07:42
Fodboldskole i Aars IK - uge 27, 2024 Igen i år afholder Aars IK fodboldskole i skolernes sommerferie. Læs mere her...
Nyheder
15. marts kl. 10:50 Generalforsamling 2024 i Aars IK
Nyheder
06. februar kl. 08:44 Koncert i Messecenter Vesthimmerland
Nyheder
22. januar kl. 11:56 Generalforsamling Støtteforeningen for Kunstbanen i Aars - 2024