Serie 3.1 Aars IK - LKB Gistrup 0-2 den 30.04.17

image René "Nuggi" Petersen kampens spiller
01. maj 2017 kl. 17:12
Første nederlag en realitet

Kamp Aars IK mod LKB Gistrup 0-2

Årets første nederlag blev en realitet, da vi tabte til LKB på hjemmebane søndag aften. Nederlaget var naturligvis fortjent nok, hvis man bedømmer kampen ud fra effektivitet og skarphed i begge ender, og netop på grund af skarpheden eller mangel på samme, kan vi kun takke os selv for nederlaget.

Helt overordnet set synes jeg det er den bedst spillede fodboldkamp, jeg endnu har set i en meget stærk kreds, hvor fire hold er trukket fra de andre. LKB har et super godt ungt hold, der både vil og kan spille fodbold, samtidig med at de konditionelt og fightermæssigt står rigtig godt. Desuden er holdet krydret med flere dygtige individualister, som kan træde i karakter, når det gælder. De samme kvaliteter kan i høj grad siges om os selv, og derfor blev det for det første en taktisk kamp, men en taktisk kamp, hvor begge hold ville ud over stepperne og byde hinanden op til dans.

I kampens start synes jeg klart, at det var LKB, som var de mest toneangivende, uden dog at blive farlige for alvor. LKB har især en hurtig mand i front, og ham ville de gerne søge på lange bolde fra deres bagerste midtforsvarer. Og på de lange bolde, tog vores forsvar sig rigtig godt af af disse, så det aldrig blev rigtig farligt. Det samme gjaldt ofte for os i de første 10 minutter, hvor vi også sparkede lange bolde, men modsat LKB, var det ikke planlagte lange bolde, men mere et udtryk for, at vi skulle have clearet et højt og stærk pres fra LKB. Da LKB så efter 10 minutter fik en mand vist ud, begyndte vi at komme ind i kampen. Her blev vores opbyggende spil sat rigtig godt op, og vi begyndte samtidig at komme til afslutninger. Og her havde Rasmus Poulsen en god mulighed i feltet, men hans tæmning var desværre ikke skarp nok, og derfor kunne et rigtig godt organiseret LKB forsvar cleare bolden. Deres forsvar var i det hele taget meget opmærksom på Rasmus gennem hele kampen. Det gav til gengæld plads til Leo, som spillede en fremragende kamp på vores højre kant, han var hele tiden en kilde til uro for LKB. Og Leo kom da også til den første farlige afslutning, da han driblede fra højre kant ind over midten og afsluttede med venstre ben, for at kunne se bolde gå snært forbi den ene stolpe.

Overordnet set var kampen meget lige, i forhold til spillet med bolden, det var helt klart to hold, der gerne ville spille fodbold, og som kunne holde et meget højt tempo gennem hele kampen, det gjorde sig især gældende, da man så hvordan begge hold kunne spille sig ud af hinandens pres på små områder, hvor begge hold demonstrerede spilintelligens og forståelse, for at spille bolden rundt i trekanter.

LKB fik bragt sig foran 0-1 da deres hurtige angriber Holger, legede kispus i vores felt. Umiddelbart så det dog ikke farligt ud, for vores forsvar fik ham gelejdet ud i deres højre angrebsside af feltet. Holger centrede så et indlæg ind med sit venstre ben, et indlæg der fik fart på af medvinden så det der skulle være et indlæg pludselig sejlede ind i målet til en LKB føring.

Vi forsøgte selvfølgelig at komme tilbage i de sidste minutter af første halvleg, men måtte gå til pause nede med et mål. I pausen talte vi om, hvor mange ting vi havde gjort rigtig, og at vi skulle forsøge at trykke på. Da anden halvleg startede, var det imidlertid LKB, der trykkede hårdest på, men det varede ikke ret lang tid, før vi kom ind i kampen. Som kampen skred frem, synes jeg vi begyndte at overtage spillet mere og mere, velvidende at LKB naturligvis altid ville være farlige på en omstilling. Med spilovertaget kom chancerne så, men desværre for os fik vi ikke scoret. Først fik Rasmus en mulighed, hvor han nok burde have sparket første gang, for da han havde taget sin tæmning, var deres målmand dygtigt nede i fødderne af Rasmus for at redde forsøget. Næste gang vi blev for alvor farlige var ved Mikkel Kragelund, der i øvrigt også spillede en fremragende kamp både som 10'er og som 6'er. Kragelund modtog bolden i en cutback fra vores venstre kant helt fri inde for mål, men hans spark var overplaceret og strøg over mål. Det næste store tilbud til os faldt efter at vi havde skubbet banens bedste spiller op i angrebet  (Nuggi). Mioo centrede en bold ind i feltet, som Nuggi mødte tæt på deres lille felt, her havde Rasmus positioneret sig helt perfekt, og Nuggi lagde således bolden død for Rasmus, der helt alene med målmanden kunne sparke bolden ind til 1-1. Desværre for ham og os, overplacerede også han sit spark, hvorfor bolden gik langt over mål. På det efterfølgende opspil viste LKB så dygtigt spil og klogskab, da de kom ned bag vores højre back, for så at lave en flot cutback til en fremadstormende midtbanespiller i vores felt, der sparkede bolden sikkert ind til 0-2. Derefter havde vi en mulighed for at få scoret, men i stedet for at spille chancen større til Rasmus, valgte Kragelund at sparke på mål langt ude fra.

Nu var det ikke sådan, at LKB ikke havde deres muligheder, for de var gode til at komme i de omstillinger, som de fik. Men helt overordnet betragtet synes jeg, at de tog nogle forkerte beslutninger ind imellem, hvor også de med mere koldblodighed, kunne have spillet deres chancer større.

Alt i alt en super flot fodboldkamp, der bestemt var seværdig, og hvor jeg udelukkende har stor ros til hele holdet, der fulgte planen til punkt og prikke, og som kæmpede med alt, hvad de har lært.

Kampens spiller for Aars IK bliver René "Nuggi" Petersen, som viste et ekstremt højt fodboldniveau den søndag aften på Aars stadion.

Træner Jakob Dyrman

Nyheder 16. april kl. 07:42
Fodboldskole i Aars IK - uge 27, 2024 Igen i år afholder Aars IK fodboldskole i skolernes sommerferie. Læs mere her...
Nyheder
15. marts kl. 10:50 Generalforsamling 2024 i Aars IK
Nyheder
06. februar kl. 08:44 Koncert i Messecenter Vesthimmerland
Nyheder
22. januar kl. 11:56 Generalforsamling Støtteforeningen for Kunstbanen i Aars - 2024