Serie 3.1 Aars IK - Ravnsbjerg 2-0 den 02.09.2017

image
18. november 2017 kl. 21:48
Kampreferat

Aars IK vs Ravnbjerg/Løgstrup 2-0

Kampen mod Ravnsbjerg/Løgstrup (R/L) blev til at starte med en mere taktisk affære end vi som sådan havde håbet på, men samtidig også regnet med. R/L er efter min menig et meget spændende ungt hold, der både formår at presse deres modstandere, såvel som at spille taktisk.

Det betød, at jeg regnede med, at kampen mod R/L ville blive den klart sværeste kamp, vi indtil videre ville stå overfor. Og det blev det så absolut også. Ja vi manglede vores anfører i kampen, ligesom flere af vores stærkeste spillere, først ret sent er kommet tilbage fra skader, eller også har de været fraværende fordi deres respektive jobs, har besværliggjort deres deltagelse i flere af de første fem kampe. Heldigvis har vi så andre spillere, der spillere deres chance, og det har betydet, at selvom vi stort set har skiftet mindst fire spillere til hver kamp, jamen så har dem, der er kommet på holdet, leveret en super god indsats.

Vi står pt. i en situation, hvor vi kan give de spillere, som har fået knap så meget spilletid på førsteholdet, mulighed for at spille hele kampe for andetholdet, som i den grad også er kommet igang, efter en knap så god start (respekt til dem, og fedt at førsteholdet bakkede dem op i deres kamp i dag lørdag mod Klejtrup).

Tilbage til kampen mod R/L. Vi var ikke toneangivende i den første del af kampen, som mest af alt lignede en taktisk affære. De to hold stod solidt i deres respektive defensiv, og samtidig blev det i første halvleg aldrig rigtig til de helt store chancer.

Vi spillede selv for langsomt i overgangen fra det opbyggende spil til afslutningsspillet. Og det betød simpelthen, at vi aldrig blev rigtig farlige i første halvleg, på nær en enkelt gang i første halvleg, hvor vi burde have scoret. Derimod var R/L mest i boldbesiddelse, men omvendt blev de aldrig rigtig farlige. Jeg synes, de var gode til at finde mellemrummet mellem vores forsvar og vores midtbane, og her var fraværet af vores anfører mærkbart. Men omvendt som skrevet lige før, formåede de aldrig at komme frem til de store chancer i første halvleg.

I anden halvleg kom R/L også bedste ud fra start, men langsomt begyndte vi at komme mere og bedre med i spillet. Og endnu engang var det et straffespark, der skulle sætte os igang. R/L spillede sig til en kæmpe chance efter ca. 10 minutter ind i anden halvleg. Det var ikke deres første chance i anden halvleg, men det var første gang, at deres forsøg var meget tæt på at udløse en scoring. R/L ramte stolpen i et yderst velkvalificeret forsøg mod vores mål. Men det der blev stolpe ud for R/L, skulle gå hen og blive til et føringsmål for os. På det efterfølgende kontraangreb, i kølvandet på deres stolpeforsøg, skulle vi gå hen og tilkæmpe os et straffespark. Inden kampens start, havde vi på taktikmødet talt om, at Nuggi skulle sparke, hvis vi fik et straffespark i fraværet af vores anfører. Nuggi var kold som en brøndgravers røv, og han scorede sikkert til 1-0.

Efter scoringen satte vi vores anden U19 spiller ind. Det betød, at Morten Hyldal og Robert Stubberup fik deres debut på førsteholdet. Og man kan roligt sige, at deres entre på banen var en stor succes. De viste publikum og deres holdkammerater, at de var kommet for at byde modstanderne op til dans. Morten spillede på højre kant, og Robert spillede som en decideret 6'er. Og her synes jeg at begge spillere gjorde en god figur, men især Robert synes jeg var særlig vigtig for den måde, vi begyndte at vinde den centrale midtbane på. Robert skulle sørge for at bryde modstanderens spil ligesom han skulle sprede spillet ud. Og begge dele lykkedes han helt perfekt med.

I det efterfølgende bølgende kampen egentligt fint frem og tilbage, hvor R/L havde deres lige ved og næsten forsøg, mens vi havde nogle ditto. Rasmus Poulsen der var meget isoleret, som vores enlige angriber, kom frem til et par chancer, men det var i rollen som oplægger, han skulle vise sin stærkeste side i kampen mod R/L. Rasmus fik bolden på modstanderens halvdel, og her søgte han ud på kanten. Herfra havde Rasmus overblik til at centre et indlæg ind mod Nelle. Indlægget lå perfekt og Nelle ofrede sig selv 100%, og med siden af hovedet sørgede han for, at vi kunne score til 2-0, der også blev kampens resultat.

Kampens spiller for Aars IK kan egentligt deles mellem mange spillere, men især to personer stikker ud som værende særlig iøjnefaldende i kampen mod R/L. Det var henholdsvis René "Nuggi" Petersen og Troels Jørgensen. Begge spillede de i det centrale forsvar, og begge forsvarede perfekt til UG med kryds og slange. Derudover iscenesatte de begge det opbyggende spil perfekt, og her må man sige at Nuggi bare er en spiller med en høj klasse, i og med at han iscenesatte de to kanter perfekt med de millimeter præcise diagonalafleveringer han gav vores kanter. Det betyder at kampens spiller tildeles Nuggi og Troels.

Som en sidste afsluttende bemærkning skal det nævnes, at vi nu tager afsked med en spiller, jeg personligt har været træner for i to omgange. Dels som andenholdstræner for vores daværende serie 2 i slutningen af nullerne og starten af tierne. Og så naturligvis også som træner for førsteholdet i serie 2/3 fra 2016 af. Troels har jeg altid sat meget højt over spillere med den rette indstilling. Samtidig har Troels bidraget med en meget stor klogskab, et super godt overblik, ligesom hans defensive evner og evner indenfor det opbyggende spil er rigtig godt.

Troels har scoret få mål for Aars IK, men de mål han har scoret har alle været af kampafgørende betydning. Vi husker alle hans afgørende mål mod Dansom i foråret 2017, ligesom han afgør kampen mod NUGF Viborg ved at score kampens første mål i vores sejr på 9-0 😉.

Træner Jakob Dyrman

Nyheder 16. april kl. 07:42
Fodboldskole i Aars IK - uge 27, 2024 Igen i år afholder Aars IK fodboldskole i skolernes sommerferie. Læs mere her...
Nyheder
15. marts kl. 10:50 Generalforsamling 2024 i Aars IK
Nyheder
06. februar kl. 08:44 Koncert i Messecenter Vesthimmerland
Nyheder
22. januar kl. 11:56 Generalforsamling Støtteforeningen for Kunstbanen i Aars - 2024