Serie 3.1 FC Dansom - Aars IK 3-4 den 22.04.17

image
01. maj 2017 kl. 16:23
2 scoringer indenfor de sidste minutter gav sejren.

Kampreferat FC Dansom vs Aars IK 3-4

Pyha sikke da en fodboldkamp vi var vidner til ude mod Dansom. En kamp hvor vi førte tre gange i løbet af kampen inden den sluttede 3-4 til os.

Et spørgsmål vi gerne ville have besvaret inden kampstart var om Marc Ørum Halabi var tilbage i startopstillingen for Dansom, det var han, og han skulle i høj grad vise sig fra sin bedste side med pågående spil, mål og chancer. Dansom startede ud med tre angribere, hvilket vi var forberedte på. Og vi var også forberedte på, at det var et meget anderledes stærkt hold, de stillede med i forhold til deres forudgående udekamp mod Aalborg KFUM. Vi vidste præcis hvor deres styrker og svagheder var, og især i første halvleg spillede vi bedst, hvor vi med god tålmodighed i opspillet, god sammenhæng mellem kæderne defensivt og pågående spil ned bag deres tunge midterforsvar, fik sat os fint på kampen.

Det første mål vi scorede, blev skabt på baggrund af en lang bold fra Nuggi op til Rasmus Poulsen, der sprintede fra deres tunge midterforsvarer, og alene med målmanden svigtede Rasmus ikke, da han scorede til 0-1. På det tidspunkt var der spillet 21 minutter af kampen, og der var ikke noget der tydede på, at vi skulle overgive spillet til Dansom. I slutningen af kampen fik de dog reduceret til 1-1, da Hedehus helt korrekt brød forsvarskædens centrale position, for at skubbe op på en angriber, der var faldet ned i banen. Hedehus blev oppe på midten for at presse på, og i den sammenhæng glemte vores midtbane at falde ned på Hedehus position, således at Dansom kunne spille en bold ud på venstre kant, der tog et træk med bolden ind i feltet og centrede et fladt indlæg ind til en umarkeret angriber, som stod helt fri i feltet, fordi vi manglede vores midterforsvar, der som sagt ellers helt korrekt var skubbet frem! I slutningen af halvlegen fik vi så underkendt et straffespark, hvor en Dansomspiller tog bolden med hånden inde i feltet. Dommerens fløjte forblev dog tavs, og måske var det i virkeligheden fair nok, for Dansom havde også en situation i første halvleg, hvor de appellerede for straffespark i vores felt, hvor dommerens fløjte også forblev tavs.

1-1 i pausen hvor vi samtidig foretog et par indskiftninger, i det Toby og Mioo kom på banen, og hvor førstnævnte især gjorde sig særlig positiv bemærket med det udlignede 3-3 mål og assist til 3-4 målet! Nej det var bare gas, det var Hjalte, som havde en assist til 3-4 😊.

Fra starten af anden halvlegs sad Dansom solidt på kampen, og da vi ret hurtigt måtte skifte vores anfører Mathias "Hangeland" Højsleth ud på grund af en skade, samtidig med at Rune Juhl Pedersen kom ind og desværre ret hurtigt måtte udgå igen, i det hans knæskade stadig drillede ham, jamen så fik vi afgivet alt for meget spil til Dansom på især den centrale midtbane. Men stik imod spil, fik vi alligevel scoret til 1-2, da Nuggi og Rasmus kopierede situationen, der førte os til 0-1 målet, og i denne lignende situation svigtede unge Rasmus Poulsen heller ikke, og dermed kunne han bringe os foran 1-2. Samtidig var vi begyndt at få mere spil igen på midtbanen især takket være Mioo's indhop på den centrale midtbaneposition. En plads Mioo imidlertid ikke fik lov til at beholde særlig længe, men det skyldtes bestemt ikke hans indsats, derimod blev vi nødt til at foretage en række yderligere omrokeringer på grund af skader. Ind kom vores anfører Hangeland igen, og selvom han var skadet, så fightede han forbilledligt på midtbanen. Omkring det 71. minut blev vi ramt af en 10 minutters udvisning til Leo, der kom hårdt ind i en tackling. Personligt så jeg den ikke til et gult kort, men fair nok dommeren stod meget tættere placeret, og han valgte at taksere Leo's tackling til et gult kort. Det skulle vise sig at blive meget dyrt at spille i undertal mod Dansom i de 10 minutter. For på bare 5 minutter bragte Dansom sig først på 2-2 ved Marc Ørum Halabi, som simpelthen bare lavede en super god bande med en anden angriber, for på den måde at komme alene med Simon i målet, hvor Marc scorede sikkert til 2-2. Og få minutter efter scorede de så til 3-2, da vi stod for højt med vores firebackkæde. Her spillede de en bold forbi Troels ude på venstre back, deres kant satte simpelthen Troels også kunne han centre den ind foran mål til en angriber, der bare skulle sætte foden på tværafleveringen for at score til 3-2.

Med det samme de var kommet på 3-2 i det 76. minut, tog Nuggi og Hedehus en beslutning om at spille med tre mand i de bagerste rækker, således at Nuggi kom op i angrebet, derved spillede vi 3-4-2. Selvom vi var en mand i undertal, begyndte vi at få mere spil. Dels fordi vi satsede og gik efter et comeback, og måske også fordi Dansom troede, at de havde os nede i sækken, der kort forinden havde modtaget et vildt jubelbrøl blandt deres mange tilskuere, som var fuldstændig vilde og glade, fordi de var kommet foran. Og ja Dansom fik også nogle andre chancer, som de kunne have scoret på, men heldet og dygtigheden forfulgte os i de par situationer. Da vores udvisning var udløbet, kom Leo igen ind og han blev sat op i angrebet så vi spillede 3-4-3. I det 86. minut fik vi indkast i vores venstre side lige ud for målfeltet, og det kastede Leo så langt, at bolden kom helt ind til midten af feltet, her screenede Rasmus en midterforsvarer så han ikke kunne nå bolden, mens den anden midterforsvarer lige nøjagtigt fik snittet bolden over bagerst i feltet, hvor Toby stod. Han tog bolden ned med brystkassen, og sparkede med indersiden af foden bolden ind i mål i det lange hjørne, og vi kunne derfor juble over en udligning i de sidste minutter af kampen til 3-3. Og med fire minutter tilbage kunne man tro, at vi ville stille os ned for at forsvare det ene point, men spillerne var fuldstændig opsatte på at gå efter sejren, dels fordi vi havde et super godt momentum og fordi, at Dansom virkelig var rystet over 3-3 målet. Så vi fortsatte med at presse på i en 3-4-3 formation. Og det skulle vise sig at være godt. For i en situation, hvor vi havde lagt pres på deres venstre forsvarsside blev bolden igen bragt ind i deres felt af Hjalte, der fra en position som højre back havde taget turen med op, og med et super godt overblik fandt han vores anden back Troels, der også havde taget turen med op i feltet, og med en kølig afslutning sparkede Troels bolden sikkert ind i målet til 3-4 i det 89. minut. Også var det pludselig os der kunne slippe jublen og glæden løs. Derefter gik vi over til en 4-4-2 formation og krigede sejren hjem i de sidste 5 minutter, så vi kunne trække os sejrrigt ud af kampen efter 94 minutters spil.

Hvem skal have titlen man of the match efter sådan en fuldstændig vanvittig kamp, den er sgu svær, for det var jo en mandfolkepræstation af alle på holdet i et vanvittigt comeback, og derfor vil jeg ikke pege på en enkelt spiller, som får denne titel, men i stedet for vil jeg lade den gå til hele holdet!

Det skal dog nævnes, at enkelte spillere leverede en præstation udover det sædvanlige. Rasmus med to scoringer er værd at nævne, som værende en særlig god præstation, og Nuggis assist til begge mål fortjener også en særlig ros, ligesom Hangeland gik forrest som anfører, og Mioo gjorde det fremragende på den centrale midtbane, i de to omgange han kom derind. Også synes jeg at Hjalte var rigtig god på den højre back plads. Han kunne vel egentligt godt få titlen man of the match, men jeg synes bare, at hele holdet fortjener ros for at gå efter sejren, selvom man var bagud med 3-2 indtil 4 minutter før ordinær spilletid var slut.

Træner Jakob Dyrman

Nyheder 15. marts kl. 10:50
Generalforsamling 2024 i Aars IK I henhold til vedtægternes §6 indkaldes der hermed til ordinær generalforsamling i Aars IK. Læs mere her...
Nyheder
06. februar kl. 08:44 Koncert i Messecenter Vesthimmerland
Nyheder
22. januar kl. 11:56 Generalforsamling Støtteforeningen for Kunstbanen i Aars - 2024